Waarom infrarood verwarmingsfolie?

Technologisch geavanceerde infrarood verwarmingsfolie

Infrarood verwarmingsfolie is een hoogwaardig product dat voor bijna elke ruimte geschikt is. Het is bij uitstek geschikt als verwarmingsoppervlak met een bijzondere aandacht voor vloer-, plafond- en muurverwarming.

De kwaliteit van de afwerking in combinatie met de brede functionaliteiten maakt dit infrarood verwarmingsfolie tot een uitstekende oplossing voor de verwarming van uw woning of bedrijfspand.

De technologie van infrarood verwarmingsfolie

De verwarmingsfolie is gebaseerd op de elektrische weerstand atomen. Infrarood verwarmingsfolie bestaat uit zorgvuldig geselecteerde carbon en aluminium plakken toegepast met behulp van moderne technologie (printtechnologie) naar PET-folie. Dit materiaal wordt gekenmerkt door uitstekende isolerende eigenschappen.

PET-folie is beveiligd met een speciale LAMINEX folie. De elektroden met koperen tape fungeren als een geleider van elektrische stroom, terwijl de zilveren band bescherming biedt tegen vonken.

3 voorbeelden van het gebruik van infrarood verwarmingsfolie

 • Het balkon en etalages zijn de oppervlakken die het grootste warmteverlies generen. Bij montage van een strook verwarmingsfolie in het gebied onder de vloer, creëren wij een barrière, die het binnenstromen van koude lucht vermindert.
 • Verwarmingskussens – Ons product is  perfect voor alle soorten kussens, matten en dekens.
 • Verwarming camper en caravans – Folie aangedreven (DC) is ideaal voor het verwarmen van caravans en bungalows waar geen toegang is tot 230V. Dit systeem kan worden aangesloten op een accu of rechtstreeks op zonnepanelen en windturbines.

Voordelen van verwarmingsfolie

 • Lage investeringskosten
 • Lage operationele kosten
 • Ruimtebesparend – geen boiler
 • Nauwkeurige temperatuurregeling
 • Geen kachels – meer ruimte over
 • Onderhoudsvrij
 • U hoeft geen water bij te vullen om uw verwarming te ontluchten
 • Er zijn geen risico’s van koolmonoxidevergiftiging
 • Er zijn geen risico’s van explosie
 • Geen verlies van overdracht van warmte
 • De warmte wordt geproduceerd op de gebruikte locatie
 • Duurzaamheid; de levensduur van verwarmingsfolie is 100 jaar.

Eigenschapen infrarood verwarmingsfolie​:

 • Dikte: 0.338 mm.
 • Afmetingen: lengte veelvoud van 25 cm
 • Breedte: 25cm, 50cm, 100cm
 • Voeding AC 230 V
 • Voltage: DC 24 V of 12 V
 • Vermogen: 80 W / m² tot 400 W / m²

De warmte wordt opgewekt door elektrische weerstand op speciale grafiet verwarmingsstrips. Het gebruik is afhankelijk van de afstand tussen de strips, de breedte en de hoeveelheid gebruikte grafiet. Hierdoor is infrarood verwarmingsfolie een uitstekend alternatief voor de reguliere verwarming.

Hoe maak ik de keuze voor infrarood verwarmingsfolie?

Persoonlijk adviseren wij u zwaardere verwarmingsfolies (vanaf 140 W / m²) wanneer de verplaatsing van de warmte minder is. Dit is met name het geval bij grotere ruimtes. Het voordeel hiervan is dat uw ruimte sneller warm wordt en u heerlijk kunt genieten van een aangename warmte.

OPMERKING: Ongeacht de warmtekracht is de energiebehoefte hetzelfde. Het verschil is alleen de opwarmtijd, maar het energieverbruik is hetzelfde!

De snelheid van temperatuurstijging hangt af van het dekkingsgebied van de warmte. Hoe hoger het percentage van vloerbedekking, hoe korter de wachttijd voor het bereiken van de gewenste temperatuur is. Comfortverwarming in het folieoppervlak verwarmingssysteem hangt grotendeels af van de elektronische temperatuurregelaar.

In ons assortiment kunt u standaard modellen vinden met de functie van de temperatuurinstelling en een eenvoudig beveiligingssysteem. Daarnaast vindt u bij ons technologisch geavanceerde modellen. Deze beschikken over een touch-screen display en wide-modus personalisatie. Wanneer u kiest voor het meest uitgebreide systeem, dan heeft u de mogelijkheid om de meest doeltreffende opties te kiezen. Deze kunt u vervolgens geheel aanpassen naar eigen wens.

LET OP: Koop enkel verwarmingsfolies van hoge kwaliteit die beschikken over de benodigde beveiliging.

Meest voorkomende fouten bij het selecteren van de verwarmingsfilm en de gevolgen

Verwarmingsfolie – selectie van de kracht

De keuze en installatie van vloerverwarmingssystemen is niet ingewikkeld en tijdrovend.

Er zijn echter wel een aantal belangrijke punten waaraan aandacht besteed moet worden, zowel tijdens het ontwerpen als bij het uitvoeren van de installatie.

De meest voorkomende fout die we vaak tegenkomen bij het ontwerpen van de verwarmingsfolie systemen is het gebruik van een model met een te laag vermogen. Dit komt doordat men de verwarmingsvermogen vaak verkeerd inschat. Naast onvoldoende verwarming zal de tijd waarin de temperatuur op het beoogde (of nabije) niveau zal zijn langer duren dan in een correct gemeten installatie.

De keuze van het oppervlak door verwarmingsfolies verwarmd

Bij het installeren van de folie met een geschikte concentratie, maar te klein om het vloeroppervlak te omvatten, wordt de wachttijd om een gewenste temperatuur te bereiken verlengd. Maar in dit geval zorgen we ervoor dat het verwachte verwarmingsvermogen de warmte in de kamer garandeert. Ook dan zal de wachttijd voor het verkrijgen van de optimale temperatuur langer zijn, maar in dit geval zullen we zorgen voor het verwachte verwarmingsvermogen.

De keuze van de temperatuurregelaar verwarmingsfolie

Het gebruik van de temperatuurregelaar met een verbinding met een te laag vermogen (in termen van geregeld vermogen) kan leiden tot schade aan de actuators, waardoor de fout van het verwarmingssysteem wordt veroorzaakt – het gebrek aan verwarming.

De geïnstalleerde verwarmingsfilm mag niet meer dan 80% van het toegestane vermogen van de temperatuurregelaar bedragen.

Verwarmingsfolie en verwarmingsmat

Infrarood verwarmingsfolie verwarmt in tegenstelling tot de klassieke kabels of verwarmingsmatten het hele oppervlak op. Dus niet alleen op één plaats via een kabel op hoge temperatuur. Hierdoor kan infrarood verwarmingsfolie op elk oppervlak geïnstalleerd worden. Daarnaast verbruikt het 50% minder elektriciteit van traditionele verwarmingsmatten.

De bouw van verwarmingsfolies

1 ) Verwarmingselement carbon
2 )  Kopertape
3 ) Bescherming tegen rondvliegende vonken
4 ) Druk folie
5 ) Folie Lamineer
6 ) Aarding grafiet door inductiestroom

Verwarmingsfolie – aansluitschema

Direct contact? Bel nu!
Wij voorzien u graag van advies
Informatie aanvragen
Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Waarom Termofol?

Gebruiksvriendelijk & Duurzaam
Een product van topkwaliteit
10 jaar garantie
Europees gecertificeerd product
Gespecialiseerde monteurs